JaakkoMeretniemi Keskeltä luokkaa

Mustangista mopoautoon

Elokuun ensimmäisenä koulupäivänä, keskellä 1990-luvun syvintä lamaa, karautti komea nuorimies Ford Mustangilla Helsingin normaalilyseon pihalle. Hän tiedusteli, missä sijaitsee oppilaiden parkkipaikka.

 

Moni ajatteli, että kuka tämä kaveri oikein on? Vastaus kysymykseen saatiin viimeistään silloin, kun iltapäivälehdistö kirjoitti Miss Suomen uudesta poikaystävästä muutamaa viikkoa myöhemmin.

 

Kaksikymmentä vuotta sitten autoilu kouluun oli vielä harvinaista, nykyään ympäryskunnissa normijuttu.

 

Yle julkisti tänään kyselyn, jonka mukaan joka neljäs kunta aikoo ensi vuonna korottaa kuntaveroa.Tämä on tietysti ikävää kuntalaisten puolesta. Vaihtoehtojakin on, esimerkiksi lomautukset.

Peruskoulun opettajat ovat olleet tällä viikolla lomautettuna Kirkkonummella.  Se on mahdollistanut yhä useammalle lukion oppilaalle auton tai mopoauton pysäköinnin koulun pihalle.

 

Kunta ei kaavaile kuntaveron nostoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Täasä asetellaan ihan kiinnostavalla tavalla opettajien lomautukset ja kuntaveron nosto toistensa vaihtoehdoiksi, mutta pakko on kyllä uteliaisuudesta kysyä, että kuka on tarinan Mustang-mies?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suurin säästö saataisiin kun laitettaisiin pakkoruotsin opettajat pysyvästi lomalle. Ja muutenkin. Paljonko kunnille tulee muita kuluja pakkoruotsista ?

Käyttäjän JaakkoMeretniemi kuva
Jaakko Meretniemi

Jani Miller, Renny Harlinin edeltäjä:)

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Autolla kouluun tulo ei ollut mitenkään tavatonta Helsingin Vartiokylän lukiossa 1980-luvun alussa. Meillä oli oppilaiden ja opettajien autot sulassa sovussa riti rinnan.

Martti Kovala

60-luvun puolivälin tienoilla olin Wärtsilän teknillisen oppilaitoksen ruokalassa, kun kuulin sivusta rehtorin esittelevän paikkoja. Hän kertoi:"Tuolla takapihan oikealla reunalla ovat oppilaiden autot ja vasemmalla reunalla opettajien polkupyörät".
Niinpä niin....
Meillä oli yksi opettaja, joka kulki polkupyörällä ja yksi oppilas, joka kulki autolla.
Heko heko.
Valtaosa kulki apostolinkyydillä.

Toimituksen poiminnat