JaakkoMeretniemi Keskeltä luokkaa

Mopoileva prosenttijengi

Seurakunnan edustaja kävi pitämässä ripari-infoa kahdeksasluokkalaisille. Oppilaat jo tiesivät, miksi riparille kannattaa mennä: Saa rahaa mopon ostoa varten. Niin ja kirkkohäät. Pääsee kummiksi.

 

Tarjolla on vaellusriparia ja purjehdusriparia. Syödään usein. Saa uusia kavereita.

 

Olen kymmenen vuoden ajan kysellyt syksyisin juuri konfirmoiduilta oppilailta, mitä konfirmaatio tarkoittaa. Toissa vuonna yksi tiesi.

 

En syytä oppilaita tietämättömyydestä, mutta tehdäänkö nuorille kirkon puolelta tarpeeksi selväksi se, mistä rippikoulussa ja konfirmaatiossa oikein on kyse?

 

Evankelis-luterilaisella kirkolla menee huonosti, myös taloudellisesti. Uusia jäseniä kaivataan. Ehkä teinien kuumottaminen perimmäisillä kysymyksillä ei edistä tätä asiaa.

 

Tilastokeskuksen mukaan suomalaisen keskipalkka 2013 oli 3284€/kk. 40 vuoden työuran aikana kirkon jäsen tulee maksaneeksi kirkollisveroa vajaat 16000€.

 

Se on henkilöauton hinta moposta. On toki muitakin syitä olla kirkon jäsen. Niistä pitäisi uskaltaa myös puhua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Jösses, ei nykyään tartte ostaa mopoautoa enää uutena, koska käytettyjäkin jo saa, joten ihan saman hinnan voi maksaa kuin jostain muutaman tonnin golffistakin. Muutenkin uuden auton ostaminen on Suomessa aina ollut typerä idea, ja tulee olemaankin näillä puolueilla. Ongelmahan on just se, että uusia autoja ostavat vain rikkaat, ja niitä ei kiinnosta kulutus ollenkaan, koska no, 16000 on jo pieni summa heille. Köyhät sitten ostaa käytettyjä autoja, mutta käytettyinä vain on jotain bimmereitä ja golffeja, jotka oikeasti syö ihan älyttömästi soppaa. Pitäisi oikeasti tuoda noi japanin Kei-car autot Suomeen, ja koittaa antaa niille jotain verobonareita sun muita, että köyhät vois ostella niitä, koska ne söis vähemmän soppaa, ja ois varmaan muutenkin järkevämpiä autoja, kuin jotkut menneen vuosikymmenen luksusautot sähkövikoineen. Samalla vois kyllä luopua mopoautoista, ja antaa noita K-autoja suoraan, menee ainakin 100 km/h eikä tuki liikennettä.

Toimituksen poiminnat