*

JaakkoMeretniemi Keskeltä luokkaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos tuulivoima

Ojasta allikkoon!

Vuosikymmeniä sitten tiedemiehet ehdottivat tumman asfaltin sijaan käytettäväksi vaaleampaa, harmaata päällystettä, jotta kaupungit eivät lämpenisi. Miten kävi, säästettiin energiaa jäähdyttämisessä ehkä, mutta jouduttiin lämmittämään enemmän, jolloin entistä enemmän tarvittiin polttoaineita. "Scientists also warn that they get things wrong. About a decade ago, researchers warned that too dark pavement was absorbing too much heat in cities, hiking air conditioning use.

Presidentillisen ilmasto-uhan torjuminen ilmastorahoituksella on huijaus

Syöttötariffi/takuuhinta laki on huijaus, tarkoitushakuinen petos oman edun saamiseksi lain suojassa. Ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi oli muka pakko rahoittaa verovaroilla tuulivoiman rakentamista Suomeen, ettei jäätiköt sula. - Selitys oli silkka hämäys, tuulivoima-yhtiöt tiesivät tuulivoimaloiden haittavaikutukset ja tarkoituksellisesti johtivat poliitikot harhaan suojellakseen voittojaan.

Ilmasto muuttuu - voi kauhiaa...

Ei ole mitään yleisesti hyväksyttyä keinoa torjua ilmastonmuutosta, siispä siihen pitää sopeutua. Sopeutustoimet saattavat kuitenkin hyvin nopeasti tuoda tulosta, jota kuitenkaan tuulivoimaloilla ei voida saavuttaa. Suuren mittakaavan metsänistutuksilla voidaan sen sijaan lisätä sademääriä ja torjua ilmastonmuutosta. Kts. linkit!

AMO-sykli

Ilmeisesti keinot ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ovat vähissä ja tehdään vääriä asioita. Myöskään ei puhuta siitä rahamäärästä mitä on laitettu tuulivoimaloihin, yksinomaan Saksassa on mennyt tuhannen miljardia euroa. Voiko sellainen hanke mennä mönkään.

 

Sieltä täältä tulee jo järkeviä ehdotuksia, että miten ratkaistaan tämä "sota" hiilidioksidia vastaan. On sitten kyse hiilidioksidista tai ihan muusta, jatkuvaa väittelyä asiasta käydään. Trumpin hallinto on poikkeus, ilmastomuutoksesta ei enää keskustella. Tärkeämpää on puhdas vesi, puhdas ilma...

Pelastuuko maailma kuten narratiivi lupaa?

Mediassa pinnalla ovat olleet vuosia uutiset saavutuksista ja skenaarioista uusiutuvan energian ja kestävän kehityksen saralla. Vihertäviä ajatuksia emppaavalle ja komppaavalle journalistille ne luovat uskoa, toivoa ja lohtua ja täten myyviä, mieluisia narratiiveja julkaistavaksi siitä, että ihmisen aiheuttamat ongelmat ilmaston lämpenemisessä olisivat voitettavissa uusimmilla ponnisteluilla ja läpimurroilla.

Lucifer

"Tieteessä on se hyvä puoli, että se on totta riippumatta siitä, uskotko siihen vai et."

-- Neil deGrasse Tyson

 

Lämpöaalto, joka on iskenyt etelä-Eurooppaan viikolla, on saanut nimekseen Lucifer. Kristillisessä teologiassa Lucifer on toinen nimi Saatanalle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä